Gravel Gran Fondo – 160km

160km – 50+ stroken

| Onze Gravel Gran Fondo start om klokslag 09:00 en de officiële start wordt gegeven bij het opdraaien van de Winnerstraat, in het hart van Bosland.

De spanning wordt ingeruild voor adrenaline en omwentelingen. Er volgt een opwarmingsrondje dat het deelnemersveld uit mekaar doet dijen. Na het opwarmingsrondje zet je koers naar een klein gravelparadijsje. Waar de opwarmingskilometers eerder gezapig verliepen, volgen de eerste gravelpaden en landwegen zich ten zuiden van Stad Peer snel op. Het is draaien en keren en snelheid maken. Het gevecht met de wind eindigt pas na een lange kronkelende gravelstrook die je onder landende F16’s leidt. Al snel koers je richting Rooie Pier om een moeilijke bosstrook te overwinnen. Enkele lichtglooiende veldwegen doorheen gemeente Pelt leiden je richting het eeuwenoude Hobos. Snel volgt de passage over de startweide waar je wordt aangemoedigd door honderden supporters. Je bent over halfweg en een erg lastige bosstrook brengt je tot diep in het Pijnven. De Lommelse Gracht en de kanaalstrook luiden een winderige passage in die je naar het Kattenbos brengt. Het einde komt in zicht na enkele loodzware boskilometers. Bij het opdraaien van de verkeersvrije Napoleonweg koers je over de breedte van de weg richting eindmeet en nemen emoties het over van de pijn. De overhangende herfstkleuren begeleiden je als het ware door een natuurlijke tunnel richting het walhalla. Jouw moment van glorie komt eraan. Tussen de tribunes door wordt je aangemoedigd voor de laatste meters. Jij mag met trots de BoslandGranFondo bijschrijven op je conto.

Je hebt tijdens BoslandGranFondo zo maar even 53 onverharde stroken overwonnen, goed voor in totaal 75km!

“Het parcours van BoslandGranFondo is eentje om vingers en duimen bij af te likken. De prachtige afwisseling van gravel- en bosstroken volgen mekaar snel op. De wind, het constante draaien en keren en de vele onverharde kilometers maken deze Gran Fondo echt zwaar.