BLOG

STERRENSTROKENTOCHTjuni | Afgelopen week gingen we op pad voor onze ‘sterrenstrokentocht’. Met enkelen op diepere verkenning om de prachtige gravelstroken te categoriseren en sterren toe te kennen. Afstand, moeilijkheid en schoonheid waren de graadmeters. Alhoewel er een aantal uitgesproken parels te onderscheiden waren, was het niet makkelijk om tot 15 toppers te komen. Toch is het gelukt. Elke gemeente die we passeren herbergt enkele fantastisch mooie gravelstroken. Ben jij ook beniuwd naar welke stroken een ster meekrijgen? Wordt vervolgd!

THE BELGIANS & GRANFONDOjuli | Een Granfondo! Een wat? Juist, je hebt er vast al over gehoord maar je hebt het nog niet gedaan. Een Granfondo rijden is net wat meer dan een random toertocht. Maar waar zitten nu eigenlijk de verschillen? Wat is een Granfondo?

  • Een lange fietstocht voor wielertoeristen/cyclosportieven met tijdsregistratie
  • Er wordt een klassement opgemaakt
  • Er is een prijsuitreiking
  • Iedereen kan deelnemen met zijn eigen doelstelling: een goede uitslag behalen, een goede tijd neerzetten of gewoon al de wedstrijd uitrijden
  • Vaak is het parcours bezaaid met bekende beklimmingen: in de Marmotte bijvoorbeeld krijgen de deelnemers de Col du Glandon, de Télégraphe, de Galibier en Alpe d’Huez voorgeschoteld.
  • Andere voorbeelden van Granfondo’s zijn de Tour Transalp, Mallorca 312, Granfondo Strade Bianche, Granfondo Mont Ventoux enzovoort

Tijdens BoslandGranFondo geen beklimmingen maar wel gravelstroken, prachtige gravelstroken! Helemaal uniek in zijn soort in de Lage Landen, zo’n Gravel Granfondo! Het benaderen van een ‘profgevoel’ maakt het uitzonderlijk leuk. De Belgen vonden het van bij aanvang van de trend zo leuk dat ze zich erin gingen verdiepen. Onze partner Granfondoteam.be slaagt er zelfs in om bijna wekelijks een grote groep wielerfanaten af te vaardigen naar alle grote Granfondo’s in Europa! Ohja, deze getrainde jongens zakken met meer dan 40 hardrijders af naar Bosland! Do you dare?